Вести

Одржано у Неготину три предавања за здравствене раднике свих профила

УЗР Браничевског округа је 25.26. и 27. августа одржало у Неготину три предавања за здравствене раднике свих профила. Сви присутни су након решавања тестова добили по 5 бодова, (укупно 15 за сва три дана), неопходних за обнављање лиценце. Захвалност домаћинима на предивном дружењу и одличној организацији. 
Стручни скуп подржала КМСЗТС огранак Крагујевац.

опширније

 

 

Четврти симпозијум главних и одговорних медицинских сестара и здравствених техничара Србије

Свечаном отварању 16.03.2017. год. присуствовало је велики број чланова и пријатеља. После уводних речи и поздрава гостију присутни су имали прилику да чују уводно предавање „Примена савремених здравствених информационих система у функцији менаџмента у здравству и побољшања рада главних медицинских сестара и главних медицинских техничара у актуелном здравственом систему републике Србије“

опширније

 

Предавање "Припрема и примена концентрата тромбоцита" -21. децембра 2016. године

УЗР Браничевског округа у сарадњи са УЗР Ниш организује предавање са решавањем теста 21.12.2016. године у 13,30 у Дому здравља Пожаревац.

опширније

 

Предавање "Дечије заразне болести" -14. децембра 2016. године

УЗР Браничевског округа у сарадњи са УЗР Ниш организује предавање са решавањем теста 14.12.2016. године у 13,00 у библиотеци Опште болнице Пожаревац.

опширније

 

Гламурозна прослава Удружења здравствених радника Браничевског округа

УЗР Браничевског округа у великом стилу прославила је завршетак још једне врло успешне године а Славица Ђорђевић, председница удружења окупила је велики број званица из Србије.

опширније

 

VIII интерсекцијски скуп ДМСТБ Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије

Рад на Осмом интерсекцијском скупу Друштва медицинских сестара и бабица Србије НАУЗР Србије, биће реализован са преко 18 сати стручног рада акредитованих предавача, у три интерсекцијска дана у три курса. Место одржавања је Хотел Крагујевац у периоду од 24. до 27. новембра 2016.

опширније

 

Програм Седмог конгреса НАУЗР Србије

Седми конгрес НАУЗР Србије одржава се традиционално у Врњачкој Бањи. Термин октобарског Конгреса је 05-09. октобар 2016. године. Покровитељ конгреса је Министарство здравља Републике Србије.

опширније

 

Извештај из Жагубице

Још једно успешно дружење 4. септембра 2016. године у организацији Удружења здравствених радника Браничевског округа. Данас смо за наше чланове организовали лепо дружење и стручни скуп са решавањем теста  "Пацијенти ризика у стоматологији". 

опширније

 

Јесењи скуп друштава НАУЗР Србије

Топола 08 – 11. септембар 2016. године.

опширније

 

Tрадиционални скуп – дружење у Жагубици – 4. септембар 2016. 

04.септембра 2016.године одржаће се традиционални скуп –  дружење у Жагубици. Полазак за Жагубицу у 09,00 сати са платоа Саборне цркве (за превоз се пријавити Наташи на 0606050995, број места ограничен).

опширније

 

Одржано предавање у сали Медицине рада

17. 08.2016. године у сали Медицине рада у Пожаревцу одржано предавање: ”Значај физикалне терапије код повреда скочног зглоба – искуства физијатра и физиотерапеута”

опширније

 

 

Одржана предавања у Општој болници Пожаревац

У Општој болници Пожаревац у два дана (04. и 05. августа 2016) предавањима је било присутно укупно 320 слушаоца и подељено 1920 бодова.

опширније

 

Одржано предавање у Дому здравља Пожаревац

Дана 08. јуна 2016. године у организацији Удружења здравствених радника Браничевског округа одржано је предавање “Интравенске каниле – учешће анестезиолога, анестетичара и медицинске сестре у пласирању, одржавању и и нези”.

опширније

 

Одржано предавање у Дому здравља Велика Плана

Дана 19. маја 2016. године у организацији Удружења здравствених радника Браничевског округа одржано је предавање “Процес здравствене неге код постоперативних компликација”

опширније

 

Одржано предавање у Дому здравља Петровац на Млави

Дана 18. маја 2016. године у организацији Удружења здравствених радника Браничевског округа одржано је предавање “Стерилизација као вид спречавања болничких инфекција”

опширније

 

Одржано предавање у Дому здравља Кучево

Дана 17. маја 2016. године у организацији Удружења здравствених радника Браничевског округа одржано је предавање “Интравенске каниле – учешће анестезиолога, анестетичара и медицинске сестре у пласирању, одржавању и и нези”

опширније

 

Одржано предавање у Дому здравља Велико Градите

Дана 16. маја 2016. године у организацији Удружења здравствених радника Браничевског округа одржано је предавање “Стерилизација као вид спречавања болничких инфекција

опширније

 

Одржано предавање у Дому здравља Голубац

Дана 16. маја 2016. године у организацији Удружења здравствених радника Браничевског округа одржано је предавање “Интравенске каниле – учешће анестезиолога, анестетичара и медицинске сестре у пласирању, одржавању и и нези.

опширније

 

Успешно одржан скуп: Процес здравствене неге код постоперативних компликација

У препуној сали Дома културе у Пожаревцу 26. априла 2016. године одржан је скуп "Постоперативне компликације по процесу здравствене неге" предавач: Др Срећко Босић.

опширније

 

Стручни скуп: "Значај физикалне терапије код повреда скочног зглоба – искуства физијатра и физиотерапеута"

08.априла 2016.године у 14:00сати у великој сали Дома културе у Пожаревцу одржаће се предавање ”Значај физикалне терапије код повреда скочног зглоба – искуства физијатра и физиотерапеута” – акредитовано за медицинске сестре, здравствене техничаре и лекаре – 6 бодова.

опширније

 

Стручни скуп: "Процес здравствене неге код постоперативних компликација"

26. април 2016.године у 14:00 сати, одржаће се у великој сали Дома културе у Пожаревцу стручни скуп “Процес здравствене неге код постоперативних компликација”,

опширније

 

План и програм медицинске едукације за 2016. годину

Овде можете преузети програм КМЕ за 2016. годину

опширније

 

Прво обавештење Шестог Међународног конгреса НАУЗР Србије

Овде можете погледати и преузети обавештење и формулар за слање рада

опширније

 

Обавештење и програм Трећег Симпозијума главних и одговорних медицинских сестара и здравствених техничара Србије

Овде можете погледати и преузети обавештење и програм III Симпозијума.

опширније

 

Трећи Симпозијум главних и одговорних медицинских сестара и здравствених техничара Србије

У периоду од 17. до 20. марта 2016. године у Брзећу одржаће се Трећи Симпозијум главних и одговорних мед. сестара и здравствених техничара Србије.

опширније

 

План рада Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије за прву половину  2016. године

Овде можете видети План рада Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије за прву половину 2016. године.

опширније

 

Додела признања на региону – Жагубица 5. септембар 2015. године

Најистакнутијим појединцима председник Удружења здравствених радника Браничевског округа Славица Ђорђевић уручила је признања.

опширније

 

Обележена успешна година Удружења здравствених радника Браничевског округа

Традиционално, као и сваке године у свом стилу Удружење здравствених радника Браничевског округа прославило успешну годину.

опширније

 

Први радни дан у Вршцу 27. новембра 2015. године – са курсом: "Насиље над децом у савременој породици и здравствена заштита деце"

Еминентни стручњаци из области здравствене заштите деце, смс спец Оливера Милановиц и смс Адриана Банковић са Института за здравствену заштиту мајке и детета Београд. Захвалност свим предавачима који су курсом "Насиље над децом у савременој породици и здравствена заштита деце" бар мало приближили актуелну проблематику друштва.

опширније

 

Отворен Шести интерсекцијски скуп НАУЗР Србије у Вршцу 26 –  29. новембра 2015. године

У препуној сали Хотела "Србија" у Вршцу отворен Шести интерсекцијски скуп, који ће трајати од 26. до 29. новембра 2015. године.

опширније

 

Joш једно успешно предавање у Медицини рада у Пожаревцу 18. новембра 2015. године

Још једно предавање у низу и то у Медицини рада 18. новембра 2015. године. Одржан је стручни састанаксастанак са темом: " Утицај наркотика на здравље зуба и уста".

опширније

 

Извештај о одржаном стручном скупу у Медицини рада у Пожаревцу 17. новембра 2015. године

17. новембра 2015. год. у 14 сати у Медицини рада одржан је стручни састанаксастанак са темом: " Преносиве болести путем крви од значаја за стоматолошку праксу – искуства трансфузиолога, стоматолога, трансфузисте и стоматолошке сестре".

опширније

 

VI Интерсекцијски скуп Друштва медицинских сестара и бабица НАУЗР Србије

26-29. новембра 2015. године у Хотелу «Србија» у Вршцу одржаће се VI Интерсекцијски скуп Друштва медицинских сестара и бабица Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије. У три радна дана одржаће се 3 курса прве категорије и сви полазници добиће 18 бодова неопходних за обнову лиценце.

опширније

 

Трдиционална годишња прослава у вили Јелена

Традиционално, као и сваке године, УЗР Браничевског округа организује прославу као обележје завршетка још једне успешне године. 05.децембра 2015.године, очекујемо Вас од 20,00 сати у ресторану “Вила Јелена”.
У прелепом амбијенту, уз богат мени, љубазност домаћина и незаобилазну музику Венус бенда, само за нашу душу, опустићемо се макар на кратко и уживати у дружењу и весељу какво само ми, када смо заједно, можемо да направимо.

опширније

 

Извештај са одржаног стручног састанка са темом: "Утицај наркотика на здравље зуба и уста" у Великом Градишту

„Успешност ка путу за обнављање лиценце“ Још један одржан стручни састанак са темом: "Утицај наркотика на здравље зуба и уста" у Великом Градишту. Учесници који су успешно урадили тест обезбедили су себи 10 бода неопходних за обнову лиценце.

опширније

 

Најава стручног састанка са темом: "Утицај наркотика на здравље зуба и уста"

Наставак стручних активности Удружења здравствених радника Браничевског округа! 14. октобра 2015. год. у 13:30 сати у Дому здравља Велико Градиште одржаће се стручни састанак са темом: „Утицај наркотика на здравље зуба и уста“.

опширније

 

Одржан стручни састанак са темом: "Утицај наркотика на здравље зуба и уста"

07. октобра 2015. год. у 14 сати у Дому здравља Костолац одржан је састанак са темом: „Утицај наркотика на здравље зуба и уста“. Предавачи су: др Ивица Глишић, стом.сестра Мирјана Јанковић

опширније

 

Обилазак Манастира Жича после успешно завршеног Петог конгреса

Чланови Удружења здравствених радника Браничевског округа после Петог конгреса НАУЗР Србије посетили су Манастир Жичу.

опширније

Одржан Пети конгрес Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије

У Врњачкој бањи у периоду 30.09. до 04.10. године одржан је Пети конгрес Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије.

опширније

 

Информација о поласку на V конгрес НАУЗР Србије – Врњачка бања 2015. 

Полазак у Врњачку Бању је у среду, 30. септембра 2015. године у 08:00 сати испред Саборне цркве у Пожаревцу!

 

 

 

Онлине едукација  – август 2015. 

С обзиром на екстремно високу температу Удружење здравствених радника Браничевског округа преко НАУЗР Србије је за своје чланове обезбедило у месецу августу – 2 онлине теста са укупно 8 термина. Надамо се да ћете у овим врелим данима кући из ваше фотеље успешно савладати литературу и тестове, како бисте на што лакши начин освојили бодове потребне за обнављање лиценци. 

опширније

Пети Конгрес НАУЗР Србије – Врњачка бања – октобар 2015. 

Са посебним задовољством позивамо Вас да учествујете у раду Петог Конгреса Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије са међународним учешћем који се одржава у Врњачкој Бањи у хотелу „Бреза“  од  30.09. до 04.10.2015. године.

опширније

 

Пријава резиме рада за V Конгрес Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије који ће бити одржан у периоду 30.09. до 04.10.2015.

Молимо Вас да своје податке упишете тачно како не би било проблема и накнадних грешака. Све податке у пријави упишите ЋИРИЛИЦОМ сем еМаил адресе. Радове слати најкасније до 20. августа 2015. године. Радове који стигну после датог рока, научни одбор неће разматрати.

преузмите формулар

 

Завршен Четврти Конгрес НАУЗР Србије – Врњачка бања – мај 2015. 

Конгрес је почео са радом 27.05.2015 године у 17 сати у свечаној сали Хотела "Меркур", Конгрес је отворио Проф. др Берислав Векић, државни секретар Министарства здравља Републике Србије…

опширније

 

Информација о поласку на Четврти Конгрес НАУЗР Србије – Врњачка бања – мај 2015. 

Полазак у Врњачку бању је у среду, 27. маја 2015. године у 08:00 сати са платоа Саборне цркве у Пожаревцу!

 

Објављен програм Четвртог Конгреса Националне асоцијације удружења здравствених радника Ниш

Са задовољством Вас обавештавамо да ће се Четврти Конгрес Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије са међународним учешћем одржати у Врњачкој Бањи у Хотелу „Бреза“ у периоду од 27. до 31. маја 2015. године.

опширније

 

Одржана Централна републичка Академија поводом обележавања 12. маја – Међународног дана сестринства

11.05.2015. године у 13,00 у великој сали Дома културе у Пожаревцу, одржана централна републичка Академија поводом обележавања 12. маја – Међународног дана сестринства.

Том приликом додељени су златни знакови Националне асицијације удружења здравствених радника Србије, а према речима Славице Ђорђевић, председнице УЗР Браничевског округа то је највише признање које може да се оствари у струци преко удружења и асоцијација, а за награду могу бити предложени од стране колега, сарадника, па чак и сами могу конкурисати.

опширније

 

Централна републичка Академија поводом обележавања 12. маја – Међународног дана сестринства

Дана 11.05.2015. године у 13,00 у великој сали Дома културе у Пожаревцу, одржаће се централна републичка Академија поводом обележавања 12. маја – Међународног дана сестринства

опширније

 

Нови он-лине тестови у 2015.

С обзиром на то да је електронско учење и тестирање из медицинске области у Србији још увек на почетном нивоу, надамо се да ћете се прилагодити нашем начину рада и успешно савладати литературу и тестове, како бисте на што лакши начин освојили бодове потребне за обнављање лиценци. За чланове нашег удружења он-лине едукација је бесплатана

опширније

Пријава резиме рада за IV Конгрес Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије који ће бити одржан у периоду 27. до 31. маја 2015.

Молимо Вас да своје податке упишете тачно како не би било проблема и накнадних грешака. Све податке у пријави упишите ЋИРИЛИЦОМ сем еМаил адресе. Радове слати најкасније до 24. априла 2015. године. Радове који стигну после датог рока, научни одбор неће разматрати.

преузмите формулар

Успешно завршен V интерсекцијски скуп друштва медицинских сестара и бабица НАУЗР Србије – Златибор 2015. 

На Златибору је успешно завршен V Интерсекцијски скуп – Друштва медицинских сестара и бабица Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије, који је одржан у периоду 16. до 19. априла 2015. године у Конгресном центру Романија

опширније

Информација о поласку на V интерсекцијски скуп друштва медицинских сестара и бабица НАУЗР Србије – Златибор 2015. 

Полазак на Златибор је у четвртак, 16. априла 2015. године у 08:00 сати испред Саборне цркве у Пожаревцу!

Преносиве болести путем крви од значаја за безбедну стоматолошку праксу – искуства стоматолога, трансфузиолога, трансфузисте и стоматолошке сестре

14. априла 2015. године одржаће се стручни скуп у великој сали Дома културе у Пожаревцу са почетком у 14:00 сати.

Предавање: ”Преносиве болести путем крви од значаја за безбедну стоматолошку праксу – искуства стоматолога, трансфузиолога, трансфузисте и стоматолошке сестре” је акредитовано под акредитационим бројем Д-1-2189/14.

опширније

Пети интерсекцијски скуп Друштва медицинских сестара и бабица НАУЗР Србије – Златибор 2015

Три дана 3 акредитована курса прве категорије! Три дана без котизације за чланове! Три дана и 18 бодова неопходних за обнову лиценце! … и још много изненађења

На овом V Интерсекцијски скупу који ће се одржати на Златибору од 16. до 19. априла 2015. године, узеће учешће Секције Друштва медицинских сестара и бабица НАУЗР Србије и то у три дана

опширније

Карцином дојке – оперативни захват након мастектомије – реконструкција дојке

27.03.2015.године одржаће се стручни скуп у великој сали Дома културе у Пожаревцу са почетком у 14,00 сати.

Предавање ”Карцином дојке – оперативни захват након мастектомије – реконструкција дојке” је акредитовано од стране Здравственог савета Србије под бројем Д-1-2191/14 .

опширније

Здравствено васпитне интервенције у превенцији каријеса

За све чланове УЗР Браничевског округа којима хфале бодови одржаће се 03.03.2015.године од 13,00 стручни скуп у Медицини рада у Пожаревцу.

Тест “ Здравствено васпитне интервенције у превенцији каријеса” акредитован код Здравственог савета Србије под бројем Д-1-1855/14 доноси 10 бодова.

 опширније

Kонкурс за места председника, потпредседника Друштава и секција у УЗР Браничевског округа

По одлуци УО УЗР Браничевског округа од 17.09.2014.године, расписује се конкурс за места председника, потпредседника Друштава и секција у УЗР Браничевског округа

Предлоге доставити до 10.октобра 2014.г. на адресу: УЗР Браничевског округа, Б Јединства 135, 12000 Пожаревац или на емаил: slavica012@gmail.com

 опширније

Активно учешће чланова  УЗР Браничевског округа на Трећи Конгрес НАУЗР Србије

Трећи конгрес НАУЗР Србије одржаће се у Врњачкој бањи у  периоду 01.-05.10.2015. год. У прилогу имате имена аутора едукативних семинара и ауторе стручних саопштења.

опширније